Windows 8.1 je již veřejně k dispozici jako Preview

Na vývojářské konferenci Microsoftu Build v kalifornském San Franciscu byla tento týden oznámena dostupnost Windows 8.1 Preview. Podle vyjádření Microsoftu se jedná o jednu z největších změn od vydání první verze Windows. Windows 8.1 bude podporovat širokou škálu tabletů a osobních počítačů.

Testovací verze je určena pro vývojáře i pro partnery, kteří mohou vyvíjet a nové aplikace a testovat kompatibilitu pro nové typy podporovaných zařízení.

Důležité novinky

Windows 8 screenshotNová verze Windows Store: Obchod s aplikacemi pro Windows byl ve verzi pro Windows 8.1 přepracován tak, aby uživatelům umožnil snazší vyhledání a instalaci aplikací. Integrovány i nové vyhledávací nástroje Bing a zlepšena relevance výsledků hledání.
Nové cesty pro monetizaci aplikací pro vývojáře: Windows 8.1 přináší vývojářům nové možnosti, jak oslovit uživatele a zpeněžit své aplikace, např. pomocí dárkových kuponů.
Vylepšené a nové funkce uživatelského rozhraní: Nová verze Windows 8.1 nabízí i nové možnosti kooperace aplikací, a to při sdílení dat, sdílet obrazovek, příjemnější UX napříč různými zařízeními, včetně 8palcových a menších zařízení.

Společně s novou testovací verzí Windows byly ohlášeny nové klíčové aplikace jako například Flipboard či NFL, a dále také preview vývojářských nástrojů Visual Studio 2013 a .NET. Windows 8.1 Preview je již k dispozici ke stažení, další info na adrese: www.preview.windows.com.